Je bekijkt nu Zo gebruik je een amberblokje
hoe gebruik je een amberblokje

Zo gebruik je een amberblokje

  • Bericht reacties:0 Reacties

´Wat ruikt het hier lekker!´ Het is een opmerking die we veel horen als mensen Basecamp Rotterdam binnen stappen.
Welkom in de wereld van amberblokjes! Deze kleine blokjes verspreiden namelijk heel subtiel hun geur. Ontdek hoe ook jij ruimtes heerlijk kunt laten ruiken en de veelzijdige toepassing van de geurblokjes.

Wij verkopen de amberblokjes met veel plezier, omdat we het een heel fijn alternatief vinden voor alle (plastic) flessen roomspray en chemische luchtverfrissers. Met één handgemaakt blokje uit Marokko, kun je ongeveer een jaar lang je huis (of andere ruimtes) lekker laten ruiken. Eén klein blokje gaat dus heel lang mee en bespaart daarmee een hoop plastic, transport uitstoot, afval en gebruik van (chemische) ingrediënten.

Zo gebruik je een amberblokje

Simpeler kan niet! Leg het blokje op een mooi schaaltje en voila! Hij geeft een fijne geur af. Na een tijdje wordt de geur wat minder. Dan kun je er een beetje af raspen, waardoor je de geur weer activeert. Het afraspen kan met een (mini-)raspje, of eventueel met iets anders zoals een lepel of mesje. Op die manier heb je het blokje na ongeveer een jaar op geraspt.

Dit doe je met de rasp

Het schaafsel wat je er net hebt afgeschraapt, ruikt ook nog lekker. Zonde om weg te gooien dus! Zelf stop ik het in de stofzuiger (zuig het op bij een zakloze stofzuiger, doe het in het filter, of doe het in de stofzuigerzak). Daardoor wordt de geur verspreid door huis tijdens het stofzuigen. Dat kan extra muffe geurtjes schelen die uit de stofzuiger zelf komen.

Ook kun je het schaafsel in een geurbrander gebruiken, als je die in huis hebt. Normaliter doe je daar etherische olie in, maar dit schaafsel werkt meer dan prima!

Dit kan ook nog!

Maar wist je dat je het amberblokje op meer manieren kunt gebruiken?

  • Als parfum! Ja zeker. Vind je het zo lekker ruiken dat je het de hele dag mee wilt dragen? Wrijf dan het blokje over de binnenkant van je polsen. Door de warmte die ontstaat, geeft het amberblokje de geur af aan je huid.
  • Leg het geur blokje tussen je linnengoed en laat je schone beddengoed extra lekker ruiken. LET OP, de blokjes kunnen olie vlekken achterlaten. Leg het blokje daarom in een geur doorlatend zakje of doosje, en vermijd direct contact.
  • Doe het blokje onderin je vuilnisbak. Zo komt er elke keer als je de bak opendoet, toch een prettigere geur omhoog dan het afval…
  • Het geurblokje reageert op warmte. Het geeft dan extra sterk geur af. Leg daarom eens het schaaltje met geurblokje boven de verwarming.

Hier vind je alle heerlijke geuren. Dit is de originele geur. Zoek je ook een mooi schaaltje om het op te leggen? Bijvoorbeeld van mooi hout of juist van schelp? Check deze!

amberblokje op schaaltje
amberblokje op schaaltje

10% Welkomskorting

Schrijf je nu in voor de Basecamp nieuwsbrief 🎁

Hey daar, leuk dat je hier bent! Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze nieuwste duurzame vondsten, weetjes, events, aanbiedingen en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie