Je bekijkt nu Recept zomerse tiramisu met de Wilderland Offline (on)kruidenthee
recept zomerse tiramisu wilderland thee

Recept zomerse tiramisu met de Wilderland Offline (on)kruidenthee

  • Bericht reacties:0 Reacties

In de keuken verschil maken voor de natuur. Leuk en lekker! Zo kun je de (on)kruidenthee van Wilderland gebruiken in je tiramisu recept.

Thee voor biodiversiteit

Door het gebruiken van de thee, draag je bij aan meer biodiversiteit in Nederland. De Wilderland thee is namelijk samengesteld met (on)kruiden die bij en op landerijen van boeren worden aangeplant om monocultuur tegen te gaan. Eén helft wordt geoogst voor de theeën, de andere helft blijft staan voor de bijen en andere insecten. Een prachtig en praktisch verhaal én erg lekker.

De Wilderland Offline blend leent zich goed als alternatief voor espresso in een heerlijke tiramisu. Dat maakt dit recept cafeïne vrij. Ook lekker voor de kids dus 🙂

Offline tiramisu met cranberries

Voor 4-6 personen


Voor de compote

500 g bevroren cranberries 

5 el ahornsiroop

40 g fijn kristalsuiker

rasp en sap van 1,5 sinaasappel

Voor de tiramisu

Een Offline Blend theezakje uit de proeverij doos of 5 gr losse thee. 

300 – 350 g kwaliteit lange vingers

3 eieren, gesplitst

4 el fijn kristalsuiker

Snuf zout

500 g mascarpone

1 tl vanille pasta

225 g verse bessen (bramen, frambozen, zwarte bessen)

1 el cacaopoeder


Verwarm de cranberries met de ahornsiroop en sinaasappelrasp en sap in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer de cranberries stuk, laat 5-6 minuten inkoken op hoog vuur en laat afkoelen.

Zet het Offline theezakje in een wijde kom met 500 ml kokend water, laat trekken en volledig afkoelen. Verwijder het theezakje.

Dompel de lange vingers één voor één een paar seconden in de thee en plaats ze in een enkele laag op de bodem van je serveerschaal (ik gebruik een 5 cm diepe schaal van 24 cm x 16 cm), breek ze uit elkaar en knijp de openingen waar nodig dicht zodat de bodem van de schaal bedekt is. 

Schep de helft van de cranberrycompote over de lange vingers en strooi dan de helft van de verse bessen erover.

Splits 3 eieren en doe de dooiers in de kom van een elektrische mixer en de eiwitten in een grote mengkom. Voeg 4 eetlepels suiker toe aan de dooiers en klop tot ze bleek, dik en romig zijn. Voeg dan langzaam de 250 g mascarpone en een paar druppels vanille pasta toe. Stop de mixer.

Klop de eiwitten met een snufje zout tot ze dik en stijf zijn. Schep ze nu met een grote metalen lepel in drie delen door het mascarponemengsel.

Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de laag fruit en lange vingers en herhaal met nog een laag lange vingers, gevolgd door nog een laag compote en vers fruit en tot slot nog een laag mascarponemengsel. 

Zeef er als ‘finishing touch’ wat cacaopoeder overheen voor het echte tiramisu-gevoel.

Versier met wat verse bessen als je dat lekker vindt.

bron: Wilderland blog

Wilderland Offline Blend

6,75

✅ Binnen 1-2 werkdagen verzonden ✅ Bezorging GRATIS vanaf €55 ✅ GRATIS retour binnen 30 dagen ✅ Duurzaam verzonden met restmaterialen

10% Welkomskorting

Schrijf je nu in voor de Basecamp nieuwsbrief 🎁

Dit veld is vereist.

Hey daar, leuk dat je hier bent! Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze nieuwste duurzame vondsten, weetjes, events, aanbiedingen en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie