Je bekijkt nu 5 duurzame Moederdag cadeau ideeën

5 duurzame Moederdag cadeau ideeën

  • Bericht reacties:0 Reacties

Moederdag is een mooi moment om even stil te staan bij het moederschap, in alle vormen die je maar kunt bedenken. Sinds ik zelf moeder ben, heeft deze dag toch ineens meer lading. Gewoon even een kleine attentie. ‘He, ik zie je!’. In welke rol je moeder mag zijn, of (nog) niet bent.

Als je naast je boodschap ook nog eens impact kunt maken met een cadeautje, dan heb je mij helemaal blij! Daarom heb ik een paar leuke duurzame Moederdag ideeën voor je op een rijtje gezet zodat jij óók een cadeautje aan moeder aarde kunt geven 😉

quality time

Altijd mijn nummer één duurzame Moederdag cadeau. Is tijd niet het grootste goed? Onbetaalbaar? Van een mooie boswandeling tot een koffietje in de stad. Probeer eens een vraag voor te bereiden. Bijvoorbeeld ‘wat is je leukste herinnering van ons samen?’ ‘Wat is je grootste levensles?’ ‘Wat zou je écht nog eens willen doen?’ Low impact, lots a love.

Wilderland proeverij cadeau doosje proeverij thee onkruidenthee

High tea at home

Je hoeft er natuurlijk niet altijd op uit voor een leuke tijd samen. Heerlijk om thuis / in de tuin lekker te keuvelen. Bel als verrassing aan met een zelf gebakken taart en heerlijke thee. Voor je duurzame impact kun je bijvoorbeeld een leuke proeverij doos van Wilderland meenemen. Daarmee draag je namelijk bij aan meer biodiversiteit in Nederland. Wilderland teelt namelijk eetbare bloemen en planten rondom de akkers van boeren. Eén helft oogsten ze voor hun heerlijke thee, de andere helft blijft staan voor de bijen en insecten. In de proeverij cadeau doos zitten alle zeven smaken.

Een bloemetje hoort erbij

Een bloemetje is natuurlijk altijd een passend cadeau. Maar wat nou als die bloemen niet geteeld hoeven worden met de bijbehorende bestrijdingsmiddelen, maar juist een bijdrage levert aan de biodiversiteit?! Eén van de favoriete kleine cadeautjes in de winkel zijn de Blossombs met cadeau teksten. In een doosje zitten vier bloem ‘bommetjes’ die je in de tuin kunt gooien, in een bloempot, ergens in de berm … Even wachten op de regen (of gieter) en de zaden ontpoppen tot een prachtig veldboeket met klaprozen, kamille, korenbloem en nog veel meer kleurige bloemen.

Blossombs giftbox bloemen voor de liefste mama
natuurlijke deodorant

Deodorant. Huh?

Ja. Deodorant. Maar wel NatuurlijkeDeo. Want wist je dat de spuitbussen en rollers heel slecht zijn voor je lijf? Ze sluiten je huid af waardoor je niet meer zweet -> oftewel je gifstoffen blijven in je lichaam. Daarnaast zit reguliere deo vol aluminium dat opgehoopt raakt in je lijf. Er komen steeds meer onderzoeken naar buiten dat het gebruik van reguliere deodorant in relatie staat met borstkanker. En daarom geef je je moeder (en jezelf!) een NatuurlijkeDeo voor moederdag. Want daarmee geef je gezondheid. Het mooiste cadeau dat er is <3

Lobbi to the Hobby

Heeft mam een hobby? Zoals de tuin? Keuken of interieur? Neem eens een kijkje in de verschillende categorieën voor meer duurzame Moederdag -cadeau inspiratie. Misschien zit er wel iets tussen wat je samen kunt doen, zoals je eigen bubbels maken met de Rotpot FermentatieKit. Kun ja daarna samen proosten.

rotpot add on gember bubbelmix gemberbier fermenteren

10% Welkomskorting

Schrijf je nu in voor de Basecamp nieuwsbrief 🎁

Hey daar, leuk dat je hier bent! Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze nieuwste duurzame vondsten, weetjes, events, aanbiedingen en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie