Je bekijkt nu Deodorant tijdens borstvoeding: dit moet je weten

Deodorant tijdens borstvoeding: dit moet je weten

  • Bericht reacties:0 Reacties

Borstvoeding geven is een intieme ervaring die je als moeder met je baby kunt delen. Als moeder die borstvoeding geeft, ben je constant bezig met het maken van gezonde keuzes voor zowel jezelf als je baby. Maar wist je dat sommige dagelijkse gewoonten, zoals het gebruik van deodorant, effect kunnen hebben? Reguliere deodorant kan schadelijke stoffen bevatten die niet alleen jouw lichaam kunnen beïnvloeden, maar ook dat van je pasgeboren baby.

Veel moeders vragen zich af of het veilig is om deodorant te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. Het goede nieuws is dat veel deodorants veilig zijn voor moeders die borstvoeding geven. Echter, het is belangrijk om te weten welke ingrediënten je moet vermijden, vooral omdat sommige chemicaliën in deodorants in de moedermelk terecht kunnen komen.

Bij het kiezen van een deodorant tijdens de borstvoedingsperiode is het verstandig om te kiezen voor natuurlijke en aluminiumvrije opties. Zo vermijd je potentieel schadelijke stoffen die in sommige reguliere deodorants voorkomen. Stoffen zoals aluminium, parabenen en hormoonverstorende stoffen, kunnen via het lymfesysteem in de moedermelk terecht komen.

Daarnaast is het tijdens het geven van borstvoeding belangrijk om sterke geurstoffen te vermijden. Baby’s hebben een sterke reukzin. Een sterke, niet moedereigen, geur kan de neus van de baby irriteren en sommige geuren kunnen hen afschrikken of zelfs leiden tot afwijzing van de borst. Vermijd deodorant met een sterke geur tijdens het geven van borstvoeding. Kies in plaats daarvan voor een natuurlijke deodorant die veiligheid en frisheid bieden, zelfs tijdens de dynamische fases van het moederschap.

Gelukkig is zijn de natuurlijke deodorants van Natuurlijke Deo effectief én veilig voor zowel moeder als baby. De bestaat enkel uit natuurlijke ingrediënten met een anti bacteriële werking waarmee zweetgeurtjes op een natuurlijke manier geneutraliseerd worden, zonder de huid af te sluiten (zoals veel ‘reguliere’ deo’s doen). De geuren van Natuurlijke Deo zijn subtiel, of kies voor de geurloze optie.

Kortom

Voor moeders die borstvoeding geven, kunnen kleine keuzes zoals kiezen voor een natuurlijke deodorant, een groot verschil maken in hun dagelijkse comfort en welzijn. Bij het geven van borstvoeding is het belangrijk om bewuste keuzes te maken, zelfs als het gaat om je persoonlijke verzorgingsproducten. Door te kiezen voor een natuurlijke deodorant, geef je niet alleen jezelf, maar ook je baby een gezonde start.

Natuurlijke Deodorant Naturel

3,6510,00

✅ Binnen 1-2 werkdagen verzonden ✅ Bezorging GRATIS vanaf €55 ✅ GRATIS retour binnen 30 dagen ✅ Duurzaam verzonden met restmaterialen

10% Welkomskorting

Schrijf je nu in voor de Basecamp nieuwsbrief 🎁

Hey daar, leuk dat je hier bent! Meld je aan om op de hoogte te blijven van onze nieuwste duurzame vondsten, weetjes, events, aanbiedingen en ontvang 10% korting op je eerste aankoop.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie