Je bekijkt nu Veel gestelde vragen over Natuurlijke Deo

Veel gestelde vragen over Natuurlijke Deo

  • Bericht reacties:0 Reacties

In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over natuurlijke deodorant van Natuurlijkedeo. Mocht je een vraag hebben die hier niet tussen staat, stuur ons gerust een berichtje!

Hoe gebruik je de Natuurlijke Deo Crème

Gebruik een (schoon) vingertopje natuurlijke deo per oksel en smeer dit op. Dat is ongeveer ter grootte van een erwtje. Indien gewenst kun je ook een klein lepeltje of spateltje gebruiken. 

We raden aan de deodorant even de tijd te geven om in te trekken voordat je je kleding aantrekt.

Bij juist gebruik doe je wel drie maanden met één potje!

natuurlijke deo natuurlijke deodorant hoeveelheid hoeveel moet ik gebruiken

Welke ingrediënten bevat de Natuurlijke Deo?

  • cocos Nuficera Oil (biologische kokosolie)
  • Butyrospermum Parkii Butter (biologische shea butter)
  • Sodium Hydrogen Carbonate (baking soda)
  • Zea mays starch (biologische maizena)
  • Cera alba (bijenwas)
  • Euphorbia Cerifera (Candelliawas – in de vegan varian)
  • Topopherol (vitamine E)
  • Etherische olie

Hoe werkt Natuurlijke Deo?

Deze deodorant creme is van 100% natuurlijke ingrediënten. De ingrediënten zijn verzorgend voor de huid en hebben tevens een antibacteriële werking. 

Dit is geen anti-transpirant, wat je poriën dicht zet. 

Deze creme smeer je onder je oksel. Het sluit de huid niet af waardoor je blijft transpireren. Wel neemt de NatuurlijkeDeo licht vocht op en onttrekt het de geur. Zo blijf je met eenmaal opsmeren een hele dag vrij van nare geurtjes!

Hoe lang is de deodorant houdbaar?


De NatuurlijkeDeo is na openen zeker een half jaar houdbaar. Als je de deo gebruikt met schone handen en er komt geen water in het potje, dan is het nog veel langer houdbaar!

Bij juist gebruik doe je wel 3 maanden met één potje

Krijg ik met deze deodorant ook gele vlekken in mijn kleding? 

Met NatuurlijkeDeo is de kans op gele vlekken in je kleding een stuk kleiner. In de NatuurlijkeDeo zit geen aluminium, wat wel in de meeste ‘reguliere’ spuit deo’s zit. Zweet en aluminium reageren op elkaar, wat de vlekken kan veroorzaken. Ook ontstaan vlekken vaker als je synthetische kleding draagt en het zweet niet kan verdampen. 

Mochten er toch vlekken ontstaan, kun je deze verwijderen door het in te wrijven met zuiveringszout en een beetje water voordat je het in de wasmachine stopt. 

Ondanks dat de kans kleiner is op vlekken, raden we je aan even te wachten met aankleden nadat je de deodorant hebt opgesmeerd. 

Waarom zou ik een natuurlijke deodorant moeten gebruiken? 

Je gebruikt een natuurlijke deodorant omdat het niet schadelijk is voor je lichaam, in tegenstelling tot veel ‘reguliere’ deo’s. De natuurlijke deodorant van NatuurlijkeDeo bevat geen aluminium of chemische toevoegingen die opgenomen kunnen worden door je lichaam. Het sluit de huid niet af waardoor je kunt blijven transpireren, een natuurlijk en belangrijk proces om je afvalstoffen kwijt te raken, maar neem (zweet)geur en vocht op. 

Ik heb snel last van allergische reacties, is deze deodorant wel geschikt voor mij? 

De deodorant crème bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Daardoor is het fijner voor een gevoelige huid. 

Mocht je onverhoopt toch een huidreactie krijgen bij het gebruik van deze deo, raden we aan om even te stoppen met het gebruiken. De gevoeligheid en irritatie zou wellicht kunnen komen doordat er te veel deo wordt gebruikt. Waar reguliere deo’s veel water bevatten, is de NatuurlijkeDeo erg geconcentreerd waardoor je dus ook maar weinig nodig hebt.

Daarnaast zou het kunnen zijn dat je gevoelig reageert op natriumbicarbonaat (baking soda). Het beste is dan om de huid even rust te geven zodat de huid kan herstellen. Vaak went je huid eraan en gaat het daarna wel goed.

Mocht de irritatie van de baking soda blijven, is er een NatuurlijkeDeo variant zonder baking soda. Deze vind je hier.

Hoe de irritatie komt? Baking soda is alkalisch, wat betekent dat het de pH-waarde van je huid verhoogt. Het verhogen van de pH-waarde zorgt dat je natuurlijke huidvet minder wordt, waardoor je huid geïrriteerd kan raken. 

Natuurlijke deo natuurlijke deodorant rozenhout vegan zonder baking soda

De deodorant crème is hard/zacht geworden. Wat moet ik doen?

Doordat de deodorant crème bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zoals kokosolie, reageert het op temperatuur. Zo kan de deo in de winter erg hard zijn, en in de zomer juist zachter.

Mocht de deodorant crème erg hard zijn, weet dat het zo weer smelt tussen je vingers.

Op kamertemperatuur is de deo het fijnst in gebruik.

De deodorant crème is korrelig geworden. Wat moet ik doen?

Doordat de deodorant crème bestaat uit natuurlijke ingrediënten, zoals kokosolie, reageert het op temperatuur. Bij temperatuur verschillen kan de kokosolie korrelig worden. Net als je wellicht kent van honing. Dit heeft geen invloed op de werking!

Wrijf de deodorant crème tussen je vingers en je kunt het zo weer op smeren. 

Is de NatuurlijkeDeo ook geschikt voor mijn (puber) kind?

Zeker! Zodra de hormonen beginnen te spelen bij pubers, komen daar vaak (vervelende) geurtjes bij kijken. De NatuurlijkeDeo is verzorgend voor de huid en neutraliseert de geur, zonder dat het het natuurlijke en essentiële transpiratie proces blokkeert. Dat is ook zeker voor pubers heel belangrijk. Met deze deo stel je je kind niet op jonge leeftijd al bloot aan ‘chemische troep’.

Natuurlijke Deodorant Lavendel

(1 klantbeoordeling)
3,6510,00

✅ Binnen 1-2 werkdagen verzonden ✅ Bezorging GRATIS vanaf €55 ✅ GRATIS retour binnen 30 dagen ✅ Duurzaam verzonden met restmaterialen

Geef een reactie